Sulu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Sulu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İrmik Helvası

Sulu irmik helvası, hem besleyici hem de lezzetli bir tatlı olarak sofralarımızı süsler. Süt kullanılmadan da hazırlanabilen bu helva, özellikle evde süt olmadığı zamanlar için ideal bir seçenektir. Ekonomik ve pratik bir şekilde yapılabilen sulu irmik helvası, enerji deposu olmasıyla bilinir. Pişirildikten sonra üç gün buzdolabında muhafaza edilebilir ve tüketileceği zaman ısıtılarak servis edilebilir. Bu tarifle sulu irmik helvasını kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle tatlı anlar paylaşabilirsiniz.

Sulu İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Sulu İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak, sulu irmik helvası şerbet ile yapıldığı için şerbetin hazırlanması gerekmektedir. Şerbet için uygun büyüklükte bir tencere alın ve içine toz şeker ile suyu ilave edin. Malzemeleri bir kaşık ile karıştırın ve tencereyi ocağın orta harlı gözüne yerleştirin. Kısık ateşte altını açıp birkaç taşım kaynatın. Kaynamış olan şerbeti ocağın üzerinden indirin ve diğer malzemeyi hazırlamaya geçin.

Yanmaz bir pilav tenceresi veya büyük bir tavanın içine sıvı yağ ile margarini ilave edin. Yağları ocağın üzerinde eritin. Erimiş olan yağların içine irmiği ekleyin ve karıştırın. Tahta bir kaşık ile irmiğin karıştırılması lezzet bakımından önemlidir. Sürekli karıştırarak kavurun ve renginin dönmesini bekleyin. İrmiğin rengi dönünce hafif kızarmış olacaktır. Bu aşamada irmiğin içine kıyılmış ceviz içlerini ilave edip karıştırın. Ceviz ile buluşan irmiği bir dakika daha kadar cevizin yağı çıkana dek kavurun.

Akabinde sulu irmik helvası tarifinin içine önceden hazırlanmış ve hafif ılımış olan şerbeti azar azar ilave edin. Bu arada sürekli tencerede bulunan irmiği de karıştırın. Aksi halde irmiğin dibi tutabilir ve dip kısmı yanabilir. Sürekli karıştırılan helva verilen şerbeti çekecektir. Helva şerbetini çektikten sonra üzerine bir bez örtün ve birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Demlenmiş olan helvayı hafif ıslatılmış bir kaseye alın ve kaşık ile üzerinden hafif şekilde bastırın. Şekil vermek için servis tabağına helvayı ters çevirip çıkarın. Sunum için hazır hale gelmiş olan sulu irmik helvasını sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Sulu irmik helvası, genellikle ceviz ile yapılsa da, fındık veya badem gibi farklı kuru yemişlerle de zenginleştirilebilir. Ayrıca, tarçın veya vanilya gibi baharatlar ekleyerek helvanın lezzetini daha da artırabilirsiniz. Şerbeti hazırlarken su yerine süt kullanarak farklı bir tat elde edebilirsiniz. Helvanızı dondurma veya kaymak ile servis ederek şık bir sunum yapabilirsiniz. Bu basit dokunuşlar ile tarifinizi daha özel ve lezzetli hale getirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni