Karamelli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Karamelli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli İrmik Tatlısı

Karamelli irmik tatlısı, irmik tatlılarının farklı ve lezzetli bir çeşididir. Çok hafif bir tatlı olup, vitamin, mineral ve kalsiyum açısından da zengindir. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlı, çocuklarınızın severek yiyeceği sağlıklı ve besleyici bir seçenektir. Ayrıca Ramazan aylarında sofralara çok yakışır ve akşam beş çaylarının yanında mükemmel bir eşlikçidir. Kadınların altın günlerinde de ikram edilebilecek çok güzel bir tatlıdır.

Karamel, bulunduğu gıdalara hoş bir lezzet katar ve vücuttaki endorfini harekete geçirir. Bu da kişiye mutluluk, rahatlama ve fiziksel bir gevşeme hissi verir. Karamel, irmik tatlısına da çok yakışır ve misafirlerinize sunabileceğiniz çok lezzetli bir tatlıdır. Bu tatlı, önce göze sonra mideye hitap eder.

Karamelli İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeleri

İrmik Tatlısı İçin:

  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya (5 gram).

İrmik Tatlısının Karamel Sosu İçin:

  • 2 çay bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 paket vanilya (5 gram).

Karamelli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyun. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaştıktan sonra içine vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Yuvarlak bir borcam tepsiyi su ile ıslatın ve ocaktan aldığınız irmik tatlısını tepsiye döküp güzelce yayın.

Karamel sosunu hazırlamak için çelik bir tencerenin içine 1 çay bardağı toz şekeri koyun. Kısık ateşte şeker karamelize oluncaya kadar eritin. Karamelize olan şekerin üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Karamel sosu koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Hazırlanan karamel sosunun üzerinin kaymak tutmasını engellemek için ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın.

Karamel sosu soğuduktan sonra irmik tatlısının üzerine döküp yayın. Karamelli irmik tatlınız artık hazır. Hazırladığınız irmik tatlısını buzdolabında 2 saat kadar dinlendirip servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Böğürtlen Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik Helvası Kaç Kalori?

Cahide Sultan İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Sultan İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri