İçli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

İçli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İçli İrmik Tatlısı, İçli irmik tatlısı, yapımı zor olamayan ve oldukça da lezzetli olan bu tatlıyı mutlaka yapıp denemenizi tavsiye ediyorum. Bu tatlı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen yenildiği esnada ağır bir his vermiyor. Benim gibi zor olmayan kolay tarifleri yapanlardansanız tam size göre bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Şimdi içli irmik tatlısı nasıl yapılır bunu sizlerle paylaşacağım.

İçli İrmik Tatlısı Malzemeleri
  • 125 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
  • İki adat yumurta
  • Yarım su bardağı irmik
  • İki paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir buçuk veya iki su bardağı kadar un
İç harcı için
  • İri çekilmiş ceviz içi veya fındık
  • Bir tatlı kaşığı kadar tarçın
Bulamak için
  • Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu
İçli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlının şerbetini yapmakla işe başlayın çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor. Bunun için uygun bir tencere içerisine üç su bardağı toz şeker ve üç su bardağı suyu koyup ocağın üzerine alın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra bir tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin ve beş dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Tatlının şerbeti hazır ve soğuması içi bir kenara alın. Tatlının hamuru için uygun bir kabın içeresine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini, yumurtayı, irmiği, vanilyayı eliniz ile iyice karıştırdıktan sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hazırlanmış olduğunuz hamuru on beş dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun ortasında yassılaştırın sonra hamurun orta kısmına iri çekilmiş ceviz ve tarçın karışımından biraz koyun ve elinizde yuvarlayın ve hamurun her tarafını irmiğe buladıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine önceden hazırlamış ve soğutmuş olduğunuz şerbeti dökün. Tatlılar şerbetini çektikten sonra tatlının üzerini Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri