Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Üç Renkli İrmik Tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlıdır. Rengarenk oluşu çocukları oldukça cezb eder. Tarifimizde sade, çilekli ve kakaolu olarak hazırlana bu tatlı damak zevkine göre farklı şekillerde de hazırlanabilir. Üç renkli irmik tatlısı tek bir tencerede hazırlanarak daha sonra üçe bölünerek ayrı ayrı renklendirilir. Yanında ister çay ya da kahve ile rahatlıkla sunumu yapılabilir. Yapımı biraz zahmetli gibi gözükse de oldukça lezzetli bir tatlı olduğu sıklıkla tercih edilir.

Üç Renkli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1,5 litre soğuk süt
  • 15 yemek kaşığı irmik
  • 15 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket çilekli puding
  • 2 su bardağı süt
Üzeri için
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üç Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Üç renkli irmik tatlısı tarf, Çin öncelikli olarak çilekli puding hazırlanır. Bunun için küçük bir tencereye çilekli puding ve 2 su bardağı süt konularak iyice karıştırılır. Daha sonra tencere ocağa alınarak kısık ateşte puding karıştırılarak pişirilir. Diğer bir yandan ayrı bir tencereye 1,5 litre süt, irmik, toz şeker ve buğday nişastası konulur. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. İrmik kıvam bulup üzeri göz göz olunca tencere ocaktan alınır. İrmik tenceresinden göz kararı olarak üçte biri pişen çilekli pudingin içerisine konulur. Çilekli puding ve irmik iyice karıştırılır. Üç renkli irmik tatlısı için yüksek bir borcam tercih edilir. Hazırlanan çilekli irmik borcamın tabanına dökülür ve üzeri ıspatula yardımıyla düzeltilir. Tenceredeki geri kalan irmiğin yarısı sade olarak çilekli pudingin üzerine dökülür ve yine aynı şekilde üzeri ıspatula yardımıyla düzeltilir. Tencerede kalan son irmiğin üzerine kakao ilave edilir. İyice karıştırılarak borcamın en üstüne dökülür. Borcamın üzeri streçlenerek tatlının soğuması için yaklaşık olarak 2-3 saat kadar buzdolabında bekletilir. Soğuyan tatlı buzdolabından çıkarılır ve istenilen şekillerde dilimlenir. Servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz içi serpilir ve sunumu yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri