İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Pastası

İrmik pastası, hangi yöreye ait olduğu tam olarak bilinmeyen, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. İçeriğinde bulunan vitamin, mineral ve kalsiyum sayesinde besleyici bir seçenek olup, misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes tatlılardan biridir. Bu pastayı bir gün önceden hazırlayıp dinlendirmeniz, lezzetinin daha da artmasını sağlar. Evinizde kolayca yapabileceğiniz irmik pastası, düşük kalori içeriği ve irmiğin sağlığa olan faydaları nedeniyle tercih edilebilir. İrmik, kanın pıhtılaşmasında, kemik ve diş sağlığında, vücudun su dengesinde, bağışıklık sisteminde ve merkezi sinir sisteminde oldukça etkilidir. Ayrıca, B ve E vitaminleri bakımından zengin olduğu için çocukların da severek yiyebileceği bir tatlıdır.

İrmik Pastasının Malzemeleri

  • 1 kg süt
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 60 gram bitter çikolata
İrmik Pastası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, tencereye irmik, tereyağı, süt ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın. Pişirdiğiniz malzemenin yarısını porselen veya cam bir kaba dökün ve eşit şekilde yayın. Daha sonra malzemenin üzerine bisküvileri dizin ve kalan irmik karışımıyla bisküvilerin üzerini kapatın. Düz bir yüzeyli tahta veya cam tabak kullanarak irmik pastasının yüzeyini düzleştirin. İrmik pastası, oda sıcaklığında ılıtıldıktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletilmelidir. Üzerini muz dilimleri, çilek, çikolata parçaları veya fındık parçaları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni