Bardakta İrmik Tatlısı Bardakta irmik tatlısı, oldukça kolay hazırlanabilen, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Diyabet hastaları, şeker oranını ayarlayarak bu tatlıyı rahatlıkla tüketebilirler. Bardakta irmik tatlısının sunumu da yapılışı kadar kolaydır. Bu tatlıyı su bardaklarında şekillendirerek sunabilirsiniz; ancak farklı kalıplar da kullanabilirsiniz. Tek kişilik porsiyonlar halinde olması, kesme işlemi gerektirmediği için pratiklik sağlar. Türk kahvesi fincanları ya da sevdiğiniz diğer kalıpları da kullanabilirsiniz. Bardakta irmik tatlısı, kalorisi düşük ve sağlıklı bir tatlıdır. Diğer şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif ve lezzetli olduğu için çocuklar tarafından da sevilerek tüketilir ve anneler tarafından güvenle sunulur. Bardakta İrmik Tatlısı Malzemeleri
Süslemek için
Bardakta İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak, derin bir tencereye sütü ekleyin. Ardından, şeker ve irmiği ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın. Karışımı ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynayan karışımı ocaktan alıp birkaç dakika bekleyin ve ardından vanilyayı ekleyin. Vanilyayı hemen eklemek, tatlının acı olmasına neden olabilir, bu yüzden birkaç dakika beklemek önemlidir. Kullanacağınız kalıpları suyla ıslatıp fazla suyunu dökün. Hazırladığınız karışımı bir kepçe yardımıyla eşit şekilde kalıplara doldurun. Tatlı oda sıcaklığına geldiğinde üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına bırakın. Servis yapacağınız zaman, kalıbın kenarına bir meyve bıçağı yardımıyla tatlıyı kalıptan çıkarın. Çıkardığınız tatlıyı bir santimetre eninde dilimleyip Hindistan cevizine bulayın. Tatlıyı serviste daha renkli bir görünüm elde etmek isterseniz, üzerine ceviz, nar, Antep fıstığı ve tarçın ile süsleyebilirsiniz. İstediğiniz bir servis tabağında ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |