Pratik İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik irmik tatlısı, mutlaka evinizde denemeniz gereken bir tatlı tarifidir. Herkesin severek yediği bu tatlı, tatlı krizlerinde hızlıca hazırlayabileceğiniz kolay ve pratik bir seçenektir. Üstelik bu tatlı tarifini irmikli veya irmik koymadan, direkt unla da yapabilirsiniz. Bu tatlının en güzel yanı, şerbetinin kaynamıyor olmasıdır. Ancak, pratik irmik tatlısı tarifinde bir püf noktası vardır: mutlaka bir gece önceden dinlendirilmelidir. Bekledikçe lezzetlenen bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Pratik İrmik Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Bulamak İçin

  • İrmik

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Pratik İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir kap alın ve içine sırasıyla bir adet yumurta, toz şeker, yoğurt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini koyarak iyice karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek yoğurun. Un miktarını 200 ml'lik su bardağından biraz fazla kullanabilirsiniz. Başka bir düz tabağa tatlı hamurlarını bulamak için irmik dökün.

Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra hamura damla şekli vererek tabakta bulunan irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu arada, pratik irmik tatlısının şerbetini hazırlayın. Bu tarifte şerbeti kaynatmanıza gerek yok, sadece karıştırın. Bir kabın içine toz şekeri ve suyu koyup karıştırın. Şekerlerin tamamen erimesi gerekiyor. Pratik irmik tatlısı fırında iyice altın rengini aldıktan sonra fırından çıkarıp biraz soğutun.

Daha sonra fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve iyice çekmesi için üzerini kapatın. Bir iki saat sonra pratik irmik tatlısını çevirerek her tarafının şerbeti çekmesini sağlayın. Bir gece bekleterek şerbeti iyice içine çektirin; bu, tatlının daha lezzetli olmasını sağlar. Bir gece geçtikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis tabağına alın.

Pratik irmik tatlısı tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni