İrmik Tatlısı Şerbetli Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

İrmik Tatlısı Şerbetli Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Şerbetli

İrmik tatlısı şerbetli, kabul günlerinin ve davet yemeklerinin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Şerbetli tatlılar arasında yer alan bu tatlının hazırlanması son derece kolaydır. İrmik tatlısının püf noktası malzemelerin iyi karıştırılmasıdır. Malzemeler çırpıcı ile çırpıldıktan sonra, uygun sıcaklıkta fırında pişirilmesi halinde tatlının lezzeti de çok güzel olacaktır. İrmik tatlısı şerbetli tarifimizi önerdiğimiz şekilde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sağlık açısından da faydalı olan irmik, tatlıların içerisinde veya yemeklerde kullanılabilir. Bu sayede irmiğin faydalarından da yararlanılabilir.

İrmik Tatlısı Şerbetli İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 3 fincan yoğurt
  • 3 fincan un
  • 1 paket vanilya
  • 3 fincan irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Şerbet İçin

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

İrmik Tatlısı Şerbetli Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamak için uygun büyüklükte bir tencere alın. Tencerenin içerisine dört su bardağı toz şeker ile dört su bardağı suyu ilave edip orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan birkaç dakika sonra içerisine bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Limon suyunu ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın ve şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbet soğurken, tatlının hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Tatlı hamurunu hazırlamak için öncelikle yumurtaları bir karıştırma kabının içerisine kırın. Üzerine şekeri ekleyip çırpıcı ile iyice çırpın. Bu aşamada karışımın köpük kıvamında olması gerekmektedir. Ardından yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı malzemeler iyice karıştıktan sonra, ayrı bir kapta un, irmik, vanilya, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bu kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyip tel çırpıcı ile homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine döküp eşit şekilde yayın. Tepsiyi birkaç kez sallayarak karışımın düzgün dağılmasını sağlayın. Önceden 185-190 dereceye ısıtılmış fırında, tatlının her tarafı kızarana kadar pişirin. Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra, ilk sıcaklığının çıkması için birkaç dakika bekletin. Ardından üzerine soğumuş olan şerbeti kepçe yardımıyla gezdirin.

Şerbetle buluşan tatlının üzerine bir tepsi kapatın ve bu şekilde yarım saat kadar bekletin. Sürenin ardından tatlıyı buzdolabına kaldırıp 10-15 dakika soğutun. Tatlı soğuduktan sonra dilimleyin ve servis tabaklarına alın. Üzerine arzuya göre krem şanti veya muhallebi hazırlayıp gezdirebilirsiniz. Ayrıca sıcak yaz günlerinde tatlıyı dondurma eşliğinde de servis edebilirsiniz. Pratik bir sunum yapmak isterseniz, tatlının üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kupta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kupta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıflı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri