2 Kişilik İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

2 Kişilik İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası: 2 Kişilik Tarifi

İrmik helvası, irmiğin şeker, yağ, süt ve su gibi katkılarla kavrulmasıyla elde edilen geleneksel bir Türk tatlısıdır. Bu tatlı, sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir ve özellikle balık yemeklerinin ardından servis edilmesi yaygındır. Hazırlanması oldukça kolay ve pratiktir. Türkiye’de ev hanımlarının en çok tercih ettiği tatlılar arasında yer alır.

2 Kişilik İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

2 Kişilik İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbet için gerekli olan süt ve suyu küçük ve derin bir tencerede karıştırın. İçine şekeri ekleyip iyice karıştırarak eritin. Ocağa alıp ısıtmaya bırakın; ancak kaynamamasına dikkat edin, sadece şekerin erimesi yeterlidir.

Derin bir tencerede tereyağını eritin. Erittikten sonra bir çay bardağı irmiği ekleyin. Ocağın üzerinde sürekli karıştırarak irmiğin rengi kahverengiye dönene kadar kavurun. İsteğe bağlı olarak bu aşamada irmikle birlikte dolmalık fıstık da ekleyebilirsiniz.

Isınmış olan sütlü şerbetin içine vanilyayı ekleyin. Bu sütlü şerbeti kavrulmuş irmiğe yavaş yavaş dökün. Ocağın altını iyice kısın. Şerbetin kaynaması sırasında dikkatli olun ve elinizi buharla yakmamaya özen gösterin.

Kısık ateşte helva şerbetini çekene kadar tencerenin kapağını kapalı tutarak pilav gibi demlenmeye bırakın. Şerbetini çekip hafif kuruduğunda ocağı tamamen kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra iki kişilik irmik helvası servise hazır olacaktır. Yanında dondurma ile servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni