Fındıklı İrmik Helvası İrmik, mutfakta pek çok pasta ve tatlıda kullanılan önemli bir malzemedir. Bu tatlılardan biri de fındıklı irmik helvasıdır. Bazı püf noktalara dikkat ederek oldukça lezzetli bir helva yapabilirsiniz. Özellikle kullandığınız yağın tereyağı olmasına özen göstermek gerekir. Şerbetini su ve şekerle hazırlayanlar olsa da, süt ve şekerle yapılan helvanın daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Fındıklı İrmik Helvası Malzemeleri
Fındıklı İrmik Helvası Nasıl Yapılır? Tencereye tereyağını koyup ocağa alın. Tereyağı eridikten sonra irmiği ve dövülmüş fındığı ekleyin. Fındık ve irmik altın sarısı rengini alana kadar kavurmaya devam edin. İrmik ve fındığın yanmaması için sürekli karıştırmak önemlidir. Karıştırma işlemi sırasında tahta kaşık kullanmanız tavsiye edilir. Ayrı bir kapta şekeri sütle karıştırarak eritin. Kavrulan irmik altın sarısı renk aldığında süt ve şekeri ekleyin. Biraz karıştırıp kısık ateşte 3-4 dakika sütü çekene kadar pişirin. Ardından ocağın altını kapatın ve helvayı biraz dinlendirin. Dinlendiğinde daha lezzetli olacaktır. Fındıklı irmik helvasını ılık olarak servis yapabilirsiniz. Servis tabağına koyduktan sonra üzerine tarçın serpin. Afiyet olsun. |