Dondurmali İrmik Helvasi Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Dondurmali İrmik Helvasi Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı irmik helvası, yaz akşamlarının en lezzetli tatlılarından biridir. İrmikle yapılan birçok tatlı çeşidi bulunmaktadır. Ancak irmik helvası, bu tatlılar arasında yapımı en kolay ve pratik olanıdır. Helva denildiğinde genellikle tutmayan tarifler akla gelir. Ancak irmik helvasının lezzetli ve topaklanmamış olmasını istiyorsanız, şekeri sonradan eklemeye dikkat edin. İrmik helvası, un helvasına göre daha kolay yapılır. İrmik helvası daha hızlı kavrulduğu için çok vakit almaz, ancak kavrulma aşamasında yanmamasına özen göstermek gerekmektedir. Aslında irmik helvasının sırrı içerisindeki tereyağı ve tarçında gizlidir. Bu nedenle tereyağı konusunda elinizi korkak alıştırmayın.

Dondurmalı İrmik Helvasının Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik,
  • 150 gr. tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık,
  • 1 çay kaşığı toz tarçın,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 1,5 su bardağı sıcak su ve süt karışımı.

Üzeri İçin

  • Sade kaymaklı dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Dondurmalı irmik helvasının yapımı oldukça kolaydır. Bunun için bir teflon tencereye tereyağını atın ve kısık ateşte eritin. Eriyen tereyağının üzerine sıvı yağı da ilave ederek ısınmasını sağlayın. Üzerine irmikleri dökerek kısık ateşte sürekli karıştırarak irmiği kavurun. İrmiği kavurma aşamasında kolay yanacağını unutmayın, çünkü helvanız güzel olmaz. İrmikler istediğiniz renkte kavrulduktan sonra üzerine kaynamış su ve süt karışımını ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak irmiği pilav pişirir gibi pişirin. İrmik helvası piştiğinde ocaktan indirin ve biraz karıştırarak üzerine şekeri ve dolmalık fıstıkları da ekleyerek şekeri helvaya iyice yedirin. Eğer kıvamı size biraz akışkan gelirse biraz ocakta suyunu çektirebilirsiniz. İrmik helvasını bir bezin arasına sarın ve dinlendirin. Dondurma ile servis yapacağınızdan ılık olması yeterli olacaktır. Bir kasenin içerisine irmik helvasından biraz koyun ve ortasına dondurma koyarak üzerini irmik helvası ile kapatın. Servis yapacağınız kaseye ters çevirerek çıkarın. Üzerine ise tarçın ekmeyi unutmayın. Dondurmalı irmik helvası hazır. Arzu ederseniz küçük sufle kaplarına koyarak da ters çevirebilirsiniz. Eğer dondurmanın çok erimemesini istiyorsanız mutlaka yanında servis yapmaya özen gösterin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yetişen

30 Nisan 2024 Salı

İrmik tatlısını çok severim. Birçok farklı türünü yaptım ve yedim ama ben dondurmalı olanını hiç tahmin etmemiştim. Bu nedenle ben de denemeye karar verdim. Dondurma çeşidinin hangisi olmasını tavsiye edersiniz? Yapmışken güzel olsun.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ben de irmik tatlısını çok severim! Dondurmalı irmik tatlısı için vanilyalı dondurma harika bir seçenek olabilir. Vanilyalı dondurma, tatlının lezzetini öne çıkarır ve hafif bir tat bırakır. Ayrıca, sade dondurma da gayet iyi bir alternatif olabilir. ޞimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni