Kivili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kivili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kivili İrmik Tatlısı

Kivili İrmik Tatlısı, hem görüntüsü hem de lezzeti ile kendine hayran bırakan bir tatlı çeşididir. Kivilerin tatlıya verdiği görsellik ve lezzet beğenilmeyecek gibi değil. Bu tatlıyı özel günlerde, kabul günlerinde veya akşam yemeğinin arkasından hafif bir tatlı yemek istediğinizde yapabilirsiniz. Aynı zamanda sağlık açısından pek çok faydası olan kivi, öncelikle renginin güzelliği ile iştahları kabartmaktadır. Tam anlamıyla C vitamini deposu olmasından dolayı kış mevsiminde çok tüketilmesi önerilir. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır ve kış mevsiminde sık görülen soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıkların iyileşme sürecinde bol miktarda tüketilirse hastalıkların iyileşme süreci de kısaltılır. Kivili irmik tatlısının hazırlanma süresi de oldukça kısadır. Herkes kolaylıkla ve pratik bir şekilde bu tatlıyı hiç zorlanmadan hazırlayabilir. Siz de kivili leziz bir irmik tatlısı hazırlamak istiyorsanız tarifine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kivili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • Hindistan cevizi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 5 tane kivi

Kivili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kivili irmik tatlısı için öncelikle sütü bir tencerenin içerisine alın. Sütün üzerine toz şeker ve irmik ilavesi yapıp karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Tatlı göz göz bir kıvam alınca tencereyi ocağın üzerinden alın ve içerisine vanilyayı ilave edip karıştırın. Üç yemek kaşığı margarini de bu aşamada tenceredeki tatlıya ilave edin ve karıştırın. Hazırlanmış olan tatlıyı bir borcam veya tepsinin içerisine boşaltın ve yayın.

Ardından kivilerden iki tanesinin kabuklarını soyun ve ince olacak şekilde dilimleyip tatlının üzerine dizin. Krem şantiyi verilen süt ölçüsü ile mikser veya karıştırıcı ile çırpıp kivilerin üzerine yayın. Kalan üç tane kivinin de kabuklarını soyun ve krem şantinin üzerine güzel bir görüntü oluşturacak şekilde yerleştirin. Hindistan cevizi ile tatlıyı süsleyin ve buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bekletin. Bu süre içerisinde tatlı kendine gelecektir ve lezzeti de artacaktır. Hazırlanmış olan tatlıyı dilimleyin ve servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Labneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Labneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik Helvası Kaç Kalori?

Pratik İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pratik İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Helvası Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Helvası Sütlü Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Sütlü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yuvarlak İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yuvarlak İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri