İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan irmik tatlısı, yapımı oldukça kolay ve pratik bir tatlıdır. İrmik tatlısının lezzetli olabilmesi için şerbetinin kıvamı oldukça önemlidir. Şerbeti doğru kıvamda hazırlanan tatlı, hem lezzetli olur hem de şekerlenme yapmaz. Özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan irmik tatlısı, aynı zamanda beş çayı ve gün toplantılarının da gözdesidir. Aşağıda irmik tatlısının malzemeleri ve yapılışını detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı tatlı yoğurt
  • 3 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu

İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İrmik tatlısının yapımına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayın. Şerbetin soğuk olması gerekmektedir, bu yüzden tatlıdan önce şerbet yapılmalıdır. Bir tencereye 5 su bardağı suyu koyun ve üzerine 5 su bardağı şekeri ilave ederek karıştırın. Karışımı ocağa koyun ve kaynatın. Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Şerbetin kıvamı orta kıvamda olmalıdır. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpıcı ile köpürene kadar çırpın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra elenmiş unu ve irmiği ekleyin ve karıştırın. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve mikser yardımıyla iyice karıştırın.

Hazırladığınız hamuru tabanı yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine dökün ve eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Tatlıyı sönmüş fırına tekrar koyun ve yaklaşık 5 dakika bekletin. Böylece tatlı şerbetini iyice çekecektir. Tatlıyı dilimleyip servis yapabilirsiniz. Servis sırasında üzerini ceviz, fındık veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Dondurmalı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Dondurmalı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri