Cevizli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Cevizli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli sütlü irmik tatlısını birçoğumuz severek yiyoruz. Hem pratik oluşu hem de lezzeti dolayısıyla hemen hemen herkes sık sık yapıyordur. Bu tatlının benim için ise ayrı bir önemi var. Düşünün, bir sabah uyuyorsunuz ve tepenizde biri saat 6:30'da "Anne, anne kalk! Bugün yerli malı haftası ve okulda kutlama var. Öğretmen herkesin annesi tatlı veya tuzlu bir pasta yapsın getirin dedi" diyen bir ses. "Peki, bugün mü?" "Evet! Neden şimdi söylüyorsun?" "Unuttum!" Bendeki telaşı akıl edebilirsiniz. Hemen mutfağa koşup ilk akla gelen kolay ve lezzetli bir şey olan irmik tatlısını yapmaya başladım. Servisin gelmesine 30 dakika var, sütlü irmik tatlısını yaptım ama bir yandan da oğlanı hazırlıyorum. Bizim tatlı bu arada maalesef biraz dibine tutar gibi oldu. Ocaktan indirdim ve mikserle çırptım. İçinde küçük kahverengi bir şeyler var, dibine tutmuş gibi görünüyor, görüntü hoş değil. Ne yapmalı? Aklıma ceviz geldi. Bir bardak cevizi dövüp içine koydum, mikserle çırptım ve o kahverengi şeyler cevizle birlikte bütünleşti ve benim sütlü irmik tatlım oldu cevizli sütlü irmik tatlısı. Çocuk da okula yetişti tabi, tatlı da. Okul dönüşü tatlının lezzetinden dolayı bayağı bir övgü ve teşekkür aldım:))

Cevizli Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 100 gram margarin,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı ceviz içi,
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi,
Cevizli Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bir litre sütü derin bir tencereye koyup ocağın altını açıyoruz. Süt kaynamaya yakın bir bardak toz şekeri ve bir bardak irmiği ilave ediyoruz. Karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz. Kaynayan ve kıvamı koyulaşan tatlımızı ocaktan indiriyoruz. Daha sonra içine margarin ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpıyoruz. Bu işlem tatlıda topaklaşma olduysa hem onu yok eder hem de sıcak tatlıya koyduğumuz margarinin erirken iyice karışmasını sağlar. Son olarak da iri kıyılmış ceviz içini koyup karıştırıyoruz. Dilediğimiz kaba (borcam olabilir veya tırtırlı bir kek kalıbı olabilir) tatlıyı döküp etrafını düzelterek dolaba koyuyoruz. Dolapta soğuyup donan cevizli sütlü irmik tatlımızı dilimleyip üstüne Hindistan cevizi serperek soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni