İrmik Kurabiye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

İrmik Kurabiye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Kurabiye Tatlısı

İrmik kurabiye tatlısı, ağıza alındığı anda eriyen, damak çatlatan bir lezzettir. Oldukça yumuşak ve gevrek bir kurabiye çeşididir. İlk ısırıkta Hindistan cevizinin lezzetiyle karşılanırsınız. Türk mutfağı olarak irmiği genellikle helva veya şerbetli tatlı olarak tüketiriz. Ancak irmiğin birden fazla tatlı çeşidi vardır. Bu tatlılar şerbetli, sütlü ve kurabiye olarak çeşitlendirilebilir. İrmikli kurabiye tatlısının besin değeri ve kalorisi oldukça yüksektir. Bu nedenle diyetisyenler tarafından sıklıkla önerilmeyen yiyecekler arasındadır. Şimdi, irmik kurabiye tatlısının yapılışına geçelim.

İrmik Kurabiye Tatlısı Malzemeleri

  • Yarım paket margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 tatlı kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

İrmik Kurabiye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kurabiyenin yapılışına ilk olarak margarini eritmekle başlayalım. Margarin hafif eriyip ılık olduktan sonra, yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verin. Önceden yağlanmış fırın tepsisine belli aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. İrmik kurabiye tatlısının özelliği, üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde fırından çıkarılmasıdır. Fırından çıkardığınız kurabiyeyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serptikten sonra ikram edin.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

İrmik kurabiye tatlısının daha da lezzetli olmasını istiyorsanız, hamurun içine limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Bu, tatlıya hoş bir aroma katar. Ayrıca, kurabiyelerin üzerine fırından çıkmadan önce badem veya ceviz koyarak süsleyebilirsiniz.

İrmik kurabiye tatlısı, özel günlerde ve davetlerde misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir tatlıdır. Kolay yapımı ve görsel şıklığı ile sofralarınıza renk katacaktır.

Sağlıklı ve dengeli beslenme açısından, tatlı tüketimini ölçülü tutmak önemlidir. İrmik kurabiye tatlısını ara sıra ve küçük porsiyonlar halinde tüketmek, hem lezzetinden mahrum kalmamanızı hem de sağlığınızı korumanızı sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri