Pekmezli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Pekmezli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli İrmik Tatlısı

Pekmezli irmik tatlısı, yapılışının kolay olması ve malzemelerinin ekonomik olması nedeniyle çok sık tercih edilen irmik tatlılarından biridir. Özellikle zaman kısıtlaması yaşayan ev hanımları tarafından sıkça tercih edilmektedir. Her damak zevkine uygun ve oldukça hafif olan pekmezli irmik tatlısının tarifi şu şekildedir:

Malzeme Listesi

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağı ya da 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pekmez

Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencerenin içine suyu koyun. Daha sonra üzerine şekeri ilave ederek karıştırın. Şekeri suda erittikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker ve su karışımı kaynarken diğer taraftan tavanın içine tereyağını koyun ve eritin. Erittikten sonra irmik ve unu ekleyerek karıştırın. Un ve irmik kavrulana kadar karıştırın. Unun kokusu çıkana ve rengi sarı olana kadar kavurun.

Daha sonra kaynayan şerbetin içine süt ve pekmezi ilave ederek karıştırın. Bir iki dakika daha bu şekilde şerbeti karıştırın ve daha sonra şerbeti ocaktan alın. Şerbeti ocaktan indirdikten sonra kavrulmuş irmiği şerbete ekleyin. İrmiği ekledikten sonra şerbeti tekrar ocağa alın ve pekmez ile irmik özdeşleştikten sonra ocaktan indirin. Ocaktan indirdikten sonra bir süre dinlendirin. Yaklaşık 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Servis yaparken dondurma kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni