Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı

İrmik, mutfağımızda sıklıkla kullanılan, durum buğdayının öğütülmesiyle elde edilen bir besin maddesidir. İrmik, yüksek besin değeriyle bilinir ve çeşitli tatlıların yapımında kullanılır. Sütlü tatlılar, irmik ile yapıldığında daha lezzetli hale gelir ve farklı malzemelerle birleştirildiğinde çeşitli tatlar yakalamak mümkündür. Fındık, ceviz, fıstık gibi kuru yemişler ve kivi, çilek, böğürtlen, muz gibi meyvelerle irmikli tatlılar yapılabilir. Her meyve, sütlü irmik tatlısına farklı bir lezzet katar.

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısının Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 adet muz
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık

Üzerini Süslemek İçin

  • Tarçın

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir tencerenin içerisine sütü, şekeri ve irmiği ekleyin. Devamlı karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayıp göz göz olunca, ocağın altını kapatın ve içerisine vanilyayı ekleyerek karıştırın. Su ile hafif ıslattığınız kek kalıbına hazırladığınız sütlü irmiğin yarısını dökün. Daha sonra dilimlenmiş muzları ve kakaolu bisküvileri üzerine dizin. Ardından iri çekilmiş fındıkları muzların üzerine serpin. Kalan sütlü irmik tatlısını da üzerine dökerek kapatın. Tatlıyı buzdolabında yaklaşık 2-3 saat dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız kek kalıbını ters çevirerek dilimleyin ve üzerine tarçın serpin. İsteğe göre fındık veya ceviz de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni