Havuçlu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Havuçlu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu irmik helvası, tatlısı harika ve hafif bir tatlıdır. Herkes çok severek büyük bir iştahla yemektedirler. Akşam çaylarında servis yapılabilecek bir tatlıdır. Havuçlu irmik helvasını bir gün önceden yapmanız daha lezzetli olmasını sağlaması dışında, habersiz gelen misafirlerinize kolayca ikram edebilirsiniz. Havuçlu irmik helvası çok lezzetli ve hafif olduğu için yiyenleri hemen tıkamamaktadır. Havuçlu irmik helvasını yaz aylarında dondurma ile servis yaptığınızda ayrı bir lezzet katmaktadır. Havuçla irmik birleştiği zaman çok daha vitamini ve sağlıklı olmaktadır.

İrmiğin birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı; kanın pıhtılaşmasında etkilidir, yüksek enerji vermektedir, vücuda uzun süre tokluk hissi verir, hazmı kolaylaştırır, kas sisteminde oldukça etkilidir, merkezi sinir sisteminde etkilidir, PH dengesini sağlar, kemik ve diş sağlığında faydalıdır, bağışıklık sisteminde etkilidir, B ve E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Şimdi havuçlu irmik helvası için gerekli malzemelere bir göz atalım;

Havuçlu irmik helvası tarifi için gerekli malzemeler
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 veya 3 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
Havuçlu irmik helvası tarifi nasıl yapılır?

İlk önce helvayı yapacağınız tencere içerisine sıvı yağı koyarak ocak üzerinde orta ateşte hafif olarak kızdırın. Daha sonra üzerine irmik eklenerek rengi hafif kızaracak şekilde bir süre kavurun. Diğer bir tarafta havuçları yıkayıp, soyduktan sonra rendeleyin. Rendelenen havuçları daha sonra irmik üzerine ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 2 veya 3 dakika tüm malzemeleri kavurduktan sonra şekeri ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 3 veya 4 dakika bu şekilde karıştırarak pişirin. En son olarak sütü ilave edin. Kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte 5 veya 6 dakika daha pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatarak irmik helvasını demlenmeye bırakın. Demlenen irmik helvası servis yapılacağı zaman kaselere doldurularak, servis yapılacak tabağa ters çevrilerek, üzerine arzuya göre tarçın, fındık serpilerek servis yapılabilir. Tüm sevdiklerinizle ve aileniz ile lezzetli, mis gibi nefis havuçlu irmik helvasını afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alışan

27 Mayıs 2024 Pazartesi

Daha önce havuçlu irmik helvası yapmamıştım, bu ilk olacak. Havuçlu irmik helvası hazırlanırken, havuç ve irmiğin kavurma süresi ne kadar olmalıdır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Alışan, havuçlu irmik helvası yaparken havuçları rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kavurmalısın. Daha sonra irmiği ekleyip 10-12 dakika boyunca irmik pembeleşene kadar kavurman yeterli olacaktır. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Üründübay

Merhaba alişan bey, havuçlu irmik helvası çok lezzetli bir tatlı çeşitiridir. Önce irmişiz yağda kavurmaya başlayın 5 dk sonra rendelenmiş havuçlarınızı tavaya ekleyerek 3 dakika kadar kavurmaya devam etmeniz ve sonunda şekerli suyunu üstüne eklemeniz ile beraber eklemeniz ile hazırdır. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmik Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri