İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

İrmik Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Revani Tarifi

İrmik revani, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Özellikle Ramazan sofralarında ve bayramlarda sıkça tercih edilen bu tatlı, kolay hazırlanışı ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanır. Revani yapımında en önemli nokta şerbetin doğru ayarlanmasıdır. Şerbeti doğru ayarlayamazsanız, tatlının üstü kuru, altı ise ıslak kalabilir. Şerbeti sıcak dökerseniz revani hamur gibi olur. Bu nedenle, şerbetin doğru kıvamda ve sıcaklıkta olması büyük önem taşır. Çocuklar için de revani, hem kek hem de şerbetli tatlı olduğu için oldukça caziptir. İrmik revani, hafif ve basit yapımıyla her zaman tercih edilen bir tatlıdır.

İrmik Revani Malzemeleri

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

İrmik Revaninin Şerbeti İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 8-10 damla limon suyu

İrmik Revaninin Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi
  • Kaymak
  • Antep fıstığı tozu

İrmik Revaninin Şerbeti Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye toz şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin. Daha sonra ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin ve bir miktar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

İrmik Revaninin Keki Nasıl Hazırlanır?

Derin bir kaseye öncelikle yumurta ve şekeri koyarak çırpıcı yardımı ile çırpın. Yumurta ve şeker krema haline geldiğinde içerisine vanilya, kabartma tozu, un, irmik, yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek bütün malzemeleri iyice çırpın. Hazırlanan kek hamurunu ısıya dayanıklı fırın kabına ya da yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Pişen revaniyi fırından çıkarın. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, revani sıcak, şerbet ise soğuk olmalıdır. Sıcak revaniye soğuk şerbeti döktükten sonra yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında mutlaka dinlendirin. Daha sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Üzerine Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi veya kaymak ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tecella

12 Temmuz 2024 Cuma

ޞerbeti hazırlarken şekerin tamamen erimesini sağlamak için ne kadar süre karıştırmak gerekiyor? ޞerbetin kıvamının doğru olup olmadığını nasıl anlarım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tecella,

ޞekerin tamamen erimesini sağlamak için şerbeti karıştırma süresi genellikle 10-15 dakika arasında yeterli olur. Orta ateşte şekerin suyla tamamen karıştığından emin olana kadar karıştırmalısın. ޞerbetin kıvamını kontrol etmek için bir kaşık yardımıyla bir damla şerbeti soğuk bir tabağa damlatıp kısa bir süre bekleyebilirsin. Eğer şerbet dağılmadan şekil alıyorsa kıvamı doğrudur. Ayrıca, şerbetin kaşığa yapışma derecesi de kıvamını doğru olup olmadığını gösterebilir. Umarım bu bilgiler işine yarar!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İrmik Helvası Kaç Kalori?

İrmik Helvası Kaç Kalori?

Güncel

Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri