Muhallebili İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Muhallebili İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili irmik helvası, çocukların en çok beğenerek ve severek yediği hem helva hem de muhallebiyi bir arada barındıran muhteşem tatlardan birisidir. İrmik zaten kendi başına en besleyici besin ögelerinin başında gelmektedir. Muhallebi ise sütlü tatlıların şahıdır ve bu ikisi bir araya gelince değmeyin bu tatlının keyfine diyoruz. Muhteşem bu lezzeti misafirlerinize çay yanında bir atıştırmalık olarak ya da yemekten sonra ikram edebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

İrmik Helvası İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 200 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Muhallebisi İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • Kakaolu krem şanti
Üzerini Süslemek İçin
  • Dövülmüş ceviz içi
Muhallebili İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İlk önce derin bir tencerenin içine un ve sütü karıştırarak pişiriyoruz. Pişirirken toz şekeri ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız muhallebi soğuduktan sonra içine kakaolu krem şanti eklenerek bir karıştırıcı yardımı ile iyice çırpıyoruz.

Şimdi irmikli helvayı yapma aşamasına geçiyoruz. Yine derin bir tencerenin içerisinde margarini eritiyoruz ve irmiği ekleyip karıştırarak kavuruyoruz. İrmiği istediğiniz koyuluk rengine göre kavurabilirsiniz. Kavurduğunuz irmiğe sütü ve suyu beraber ekleyerek iyice karıştıralım. Sütü ve suyu çeken irmiği ocaktan almadan önce toz şekeri ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra irmik helvasını yaptığınız tencerenin kapağını kapatarak demlenmesi için bırakıyoruz.

İsteğe göre farklı şekillerdeki muffin kalıplarını kullanabilirsiniz. Gül şeklindeki muffin kabının içine bir miktar irmik helvasından koyalım ve üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim. Sonra bir miktar daha irmik helvasından ekleyerek kalıbın üst kısmını kaşık yardımı ile düzeltelim. Hazırladığınız servis tabağının içine muffin kalıbını ters çevirerek kalıptan çıkaralım. Üzerine ceviz içi ile süsleyelim, muhallebili irmik helvası hazır.

Ekstra İpuçları
  • İrmik helvasını kavururken dikkatli olun, sürekli karıştırarak yanmasını önleyin.
  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Helvayı kalıplara koyarken iyice bastırarak sıkıştırın, böylece daha düzgün şekiller elde edebilirsiniz.
  • Üzerine dövülmüş fındık veya badem de ekleyerek farklı tatlar yaratabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni