İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

İrmik Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Çorbası

İrmik çorbası, besleyici özelliği yüksek olan bir çorba tarifidir ve güzel bir akşam yemeği için ideal bir seçenektir. Hazırlanması pratik olan bu çorba, sağlık açısından önemli faydalar sunar. Lif bakımından zengin olan irmik, genel sağlık açısından olumlu etkiler sağlar. Mide sağlığına iyi gelir ve metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur. Her yörede farklı şekillerde yapılan irmik çorbası, bazı bölgelerde tavuk eti ile pişirilir. Ancak biz bu tarifimizde sadece irmik çorbasının nasıl yapılacağını paylaşmak istedik. Eğer daha önce irmik çorbasını denemediyseniz, size önereceğimiz bu tarif ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

İrmik Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığından biraz az tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane domates

Terbiyesi İçin

  • 2 tane yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı un

İrmik Çorbası Nasıl Yapılır?

İrmik çorbası için uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine tereyağı ile zeytinyağını ilave edin. Tencereyi ocağın üzerine alın ve yağları kısık ateşte eritin. Ardından irmiği tencereye ilave edip karıştırarak kavurun. İrmiği pembeleşene dek kavurun ve ardından üzerine iki tane rendelenmiş domates ile domates salçasını ilave edin. Birkaç dakika bu şekilde pişirin ve ardından içerisine karabiber, kuru nane, tuz ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Sıcak olan et suyunu da ilave ettikten sonra çorbayı kaynamaya bırakın.

İrmik çorbası kaynarken, bu aşamada çorbanın terbiyesini hazırlamaya geçebilirsiniz. Terbiye için iki tane yumurta sarısını bir çatal veya çırpıcı ile karıştırın. Üzerine bir çay bardağı sütü ve unu ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan terbiyeyi kaynamakta olan çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edin. Terbiye ile çorba birleştikten sonra karıştırarak birkaç taşım kaynatın ve ocağın altını kapatın. Hazır hale gelmiş olan irmik çorbasını sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz, çorbanın içerisine sarımsak veya limon suyu da ekleyebilirsiniz. Yahut bir gün önceden pişmiş olan tavuk etiniz varsa, çorbanın içerisine minik parçalara getirip ilave edebilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış bir durumdur.

Notlar

İrmik çorbası, özellikle lif açısından zengin olduğu için sindirim sistemine faydalıdır. Ayrıca, içerisinde kullanılan et suyu ve domates, çorbanın besin değerini artırır. Çorbanın terbiyesi ise, çorbanın kıvamını ve lezzetini artırır. İrmik çorbasını, özellikle soğuk kış aylarında tüketerek hem içinizi ısıtabilir hem de sağlıklı bir öğün geçirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmik Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pratik İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pratik İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Tatlısı Şerbetli Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Şerbetli Tarifi ve Malzemeleri