İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki Renkli İrmik Tatlısı, şerbetli tatlıları sevmeyenler için mükemmel bir alternatiftir. Büyük küçük herkesin keyifle tükettiği bu sütlü tatlı, şerbetli tatlılardan daha hafif, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetlidir. Çalışanlar ve tatlı yapmayı bilmeyenler için oldukça kolay ve pratik bir tatlıdır. Besin değeri oldukça yüksek olup, kalori değeri düşüktür. Diyet yapanların tatlı listesinde ilk sıralarda yer alır. Süt içmeyi sevmeyen çocuklar için de süt ihtiyacını karşılayabilecek bir alternatiftir.

İki Renkli İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao

İki Renkli İrmik Tatlısı Üzeri İçin

  • 1 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı kakao

İki Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye sütü boşaltın. Ardından şeker ve irmiği ilave edip, orta ateşte kaynayıncaya kadar sık sık karıştırın. İrmikli süt karışımı kaynamaya başladığında ocaktan indirin. Ocaktan aldığınız irmik tatlısına tereyağını ve vanilyayı ilave edip bir çırpıcı yardımıyla tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.

Servis için hazırladığınız kaselere küçük bir kepçe irmikli muhallebiden koyun. Bu işlem için yaklaşık 6 kase kullanabilirsiniz. Tencerede kalan muhallebiye kakao ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın. Kakaolu irmik tatlısını da yarım doldurduğunuz kaselerin üzerine kepçe yardımı ile eşit bir şekilde ilave edin. Hazırladığınız iki renkli irmik tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Buzdolabında beklettiğiniz iki renkli irmik tatlısını servis tabağına ters çevirip, üzerini iri kıyılmış ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Dilerseniz üzerine ekstra kakao serperek de sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

İki renkli irmik tatlısını hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Sütü kaynatırken sürekli karıştırmak, tatlının topaklanmasını önler. Ayrıca, tatlıyı buzdolabında bekletirken üzerini streç filmle kapatmak, tatlının kurumamasını sağlar.

Bu tatlıyı farklı meyve sosları ile de zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, üzerine çilek veya vişne sosu dökerek tatlınıza farklı bir aroma katabilirsiniz. Ayrıca, tatlının alt katmanına bisküvi kırıntıları ekleyerek çıtır bir doku elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İrmik Kesmesi Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Kesmesi Tarifi ve Malzemeleri