Cevizli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Cevizli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Helvası

Helva, bazıları için ölümle ilişkilendirilse de, biz bu düşünceyi hemen geri gönderelim ve helvanın lezzetini keşfetmeye odaklanalım. Helva, geçmişte sofraların vazgeçilmez tatlısıydı ve gelenekselliğe önem verenler için hâlâ baş tacıdır. Kolay kolay vazgeçilecek bir lezzet olmamakla birlikte, yapım aşaması biraz sabır gerektirir. Ancak sonucunda yüzlerde bir gülümseme yaratır. Şimdi, cevizli irmik helvasının yapım aşamasına geçelim.

Cevizli İrmik Helvası Malzemeleri

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı iri parçalı ceviz

Cevizli İrmik Helvası Üzeri İçin
  • Tarçın

Cevizli İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, küçük bir tencere alın. Tencereye su, süt ve şekeri ekleyin ve kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Şeker eridikten sonra tencereyi ocaktan alıp bir köşeye koyun.

Başka bir tencere alın ve içine tereyağı ile sıvı yağı ekleyin. Ocağa alarak yağların erimesini bekleyin. Yağlar eridikten sonra içine cevizleri ekleyip hafifçe kavurun. Ardından irmiği ekleyin. Ocağın altını kısın ve irmik ile cevizi sürekli karıştırarak altın sarısı rengine dönene kadar pişirin. Karıştırmayı bırakmayın.

Rengi değişince, hazırladığınız şekerli süt karışımını helvaya yavaşça ekleyin. Sıvının üzerinize sıçramamasına dikkat edin. Süt tamamen çekilene kadar helvayı karıştırmaya devam edin.

Süt tamamen çekildikten sonra tencereyi ocaktan alın. Tencerenin ağzına kağıt havlu örterek kapağını kapatın ve 20-25 dakika dinlenmeye bırakın. Helvanın çok yapışmaması için ara sıra çatal yardımıyla karıştırın. Helva soğudukça ve karıştırdıkça tane tane ayrılmaya başlayacaktır.

Cevizli irmik helvası artık hazır. Küçük kaseleri hafifçe ıslatıp içlerine helvayı doldurun ve kaşıkla üstünü düzeltin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine isteğe bağlı olarak tarçın serpebilir ve dondurma ile servis yapabilirsiniz. Misafirlerinize bu güzel lezzeti sunun ve sizin sayenizde oluşan gülümsemelerin tadını çıkarın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tahinli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri