Fırında İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fırında İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik helvası geleneksel olarak ocak üzerinde yapılır, ancak fırında yapılan irmik helvasının lezzeti de oldukça farklı ve özel bir tat sunar. Kurtarıcı tatlı olarak bilinen irmik helvasını, herkes evinde kolaylıkla fırında yapabilir. Malzemeleri her evde bulunabilecek türden olduğu için, canınız tatlı çektiğinde hemen kalkıp kolaylıkla yapabilirsiniz. Fırında irmik helvasının en önemli malzemesi olan irmiğin besleyici özelliği oldukça fazladır; bu nedenle yediden yetmişe herkes tarafından tüketilmesi önerilir. İrmiğin lif oranı da oldukça yüksektir. Daha önce fırında irmik tatlısı yapmamış olanlar için, bu tarifi gönül rahatlığıyla denemelerini tavsiye ederim.

Fırında İrmik Helvası Malzemeleri

  • Dört adet yumurta
  • Üç çay bardağı un
  • Üç çay bardağı yoğurt
  • Üç çay bardağı irmik
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir çay kaşığı ucu ile tuz
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı toz şeker

Şerbeti İçin

  • Dört su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Bir yemek kaşığı limon suyu

Fırında İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Fırında irmik helvasını hazırlamaya ilk olarak şerbetini yapmakla başlayın. Bunun için uygun bir tencerenin içine toz şeker ve suyu alıp ocağın üzerine koyun ve kaynamaya bırakın. Şerbetin içine limon suyunu da ilave ederek beş dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.

Şerbet soğurken siz de bu sırada helvanın yapımına geçin. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve toz şekeri ilave edip mikserle iyice çırpın. Köpük kıvamına gelmiş olan karışımın içine sıvı yağ ve yoğurt ilave edin ve tekrar karıştırın. Ardından un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Bu malzemeyi yağlı kâğıt serili fırın kabına boşaltın ve önceden ısıtılmış 185 derece fırına gönderin. İrmik helvası kızarınca fırından çıkarın. Soğumuş olan şerbeti, ılımış olan helvanın üzerine gezdirin. Şerbetini çektikten sonra fırında irmik helvası sunuma hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Fırında irmik helvasının üzerine, servis etmeden önce ceviz, fındık veya dondurma ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Ayrıca helvayı daha aromatik bir hale getirmek için tarçın veya karanfil gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz. Fırında irmik helvasını farklı bir sunumla misafirlerinize ikram etmek isterseniz, küçük porsiyonlar halinde fırın kaplarına dökerek pişirebilirsiniz. Bu şekilde daha şık ve pratik bir sunum elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bardakta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jöleli İrmik Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli İrmik Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurmalı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tarifi ve Malzemeleri