İrmik helvasının bir kez daha ısıtılıp ısıtılamayacağı konusunu merak ediyorum. Daha önce denedim fakat bazı detaylara dikkat etmem gerektiğini anladım. Özellikle helvayı buzdolabında saklamak ve ısıtırken yanmaması için düşük ısıda sürekli karıştırmak gerektiğini bilmiyordum. Peki, ısıtmadan önce helvanın görünümünü ve kokusunu kontrol etmenin önemini de öğrenmiş oldum. Eğer bozulma belirtisi varsa kesinlikle tüketmemek gerektiğini düşünüyorum. Sizce bu kurallara uyulduğunda irmik helvasının tadı nasıl olur? Tekrar ısıtma işlemi lezzeti etkiler mi?
İrmik helvasının bir kez daha ısıtılıp ısıtılamayacağı konusunu merak ediyorum. Daha önce denedim fakat bazı detaylara dikkat etmem gerektiğini anladım. Özellikle helvayı buzdolabında saklamak ve ısıtırken yanmaması için düşük ısıda sürekli karıştırmak gerektiğini bilmiyordum. Peki, ısıtmadan önce helvanın görünümünü ve kokusunu kontrol etmenin önemini de öğrenmiş oldum. Eğer bozulma belirtisi varsa kesinlikle tüketmemek gerektiğini düşünüyorum. Sizce bu kurallara uyulduğunda irmik helvasının tadı nasıl olur? Tekrar ısıtma işlemi lezzeti etkiler mi?
Cevap yaz