Labneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Labneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Labneli irmik tatlısı, misafirleriniz için gösterişli, pratik ve lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Büyük küçük herkesin severek yiyeceği labneli irmik tatlısı, özel günlerinizde hem kurtarıcı hem de masanızın özel lezzeti olmaya aday bir tatlı tarifidir. Labneli irmik tatlısı nasıl yapılır? Gelin hep birlikte bu harika tarife göz atalım.

Labneli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 gr labne peyniri
  • 2 su bardağı irmik
  • 6 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya

Süslemek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 100 gr kadayıf
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar ceviz içi

Labneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Labneli irmik tatlısı için orta boy bir tencerenin içine süt, labne peyniri, irmik, vanilya ve toz şeker alınarak orta hararetli ocakta sürekli karıştırılır. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca ateş azaltılarak 5 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan alınır.

Borcam veya kek kalıbının içi hafif su ile ıslatılır. Hazırlanan muhallebi ilk sıcaklığını attıktan sonra ıslatılan kalıba dökülür. Tatlı bu şekilde bir gece buzdolabında dinlendirilir. Buzdolabında dinlenen tatlı ertesi gün servis tabağına, tıpkı kek çıkarır gibi ters çevrilerek çıkarılır.

100 gram kadar kadayıf 3-4 saat buzdolabının buzluk kısmında bekletilir. Hafif donan kadayıf el ile didiklenir. Tavaya tereyağı alınarak didiklenen kadayıf tereyağında kızarana kadar kavrulur. Kavrulan kadayıfın üzerine çekilmiş ceviz içi ve toz şeker eklenerek bir iki dakika kadar daha kavrulur ve ocaktan alınır. Servis tabağına çıkarılmış olan tatlının üzerine kavrulmuş kadayıf ve ceviz serpiştirilerek her tarafına yayılır. Tekrar tatlının üzeri tercihe göre renkli meyve ve ceviz içi ile süslenerek servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Labneli irmik tatlısının daha yoğun bir lezzet kazanmasını istiyorsanız, tatlının üzerine dökeceğiniz kadayıfı önceden kavurarak daha çıtır bir doku elde edebilirsiniz. Ayrıca, üzerine ekleyeceğiniz meyveler tatlıya ferah bir tat katacaktır. Tatlıyı daha hafif hale getirmek için şeker miktarını azaltabilir ya da alternatif tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Servis ederken üzerine serpiştireceğiniz tarçın veya hindistancevizi de tatlıya farklı aromalar katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Dondurmali İrmik Helvasi Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmali İrmik Helvasi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri