Sıvı Yağlı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Sıvı Yağlı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sıvı yağlı irmik helvası, herkesin farklı malzemeler kullanarak çeşitlendirebileceği, yapımı kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Önemli olan kıvamını ve rengini doğru tutturmaktır.

Sıvı Yağlı İrmik Helvası Malzemeleri

  • 1 paket irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı ceviz (isteğe göre)
  • 2 yemek kaşığı fındık (isteğe göre)

Sıvı Yağlı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvı yağı, irmiği ve arzuya göre ceviz, fındık ya da dolmalık fıstıkları koyun. Ocağın altını orta ateşte açın. İrmik ve fıstıklar rengi değişene kadar, yaklaşık 7 dakika boyunca kavurun. Renk değişmezse, irmik çiğ kalacağı için hoş bir tat bırakmayacaktır.

Başka bir kapta şeker ve suyu karıştırarak şeker eriyene kadar çırpın. Rengi değişen irmiğin içine şekerli suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayana kadar ocağın altını kısmayın. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve suyunun tamamen çekilmesini bekleyin. Suyu çekildiğinde helvanız hazır olacaktır. Servis kaselerine alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı İrmik Topları Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı İrmik Topları Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Pastası Tarifi ve Malzemeleri