Kek Kalıbında Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kek Kalıbında Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek kalıbında sütlü irmik tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlı çeşitlerinden biridir. Lezzetli ve hafif olması sebebiyle misafir davetlerinde, doğum günlerinde veya diğer özel günlerde sıklıkla tercih edilir. İrmik tatlısı, farklı aromalarla yapılabilen bir tatlıdır. Kakaolu, vanilyalı, sütlü veya sütsüz gibi birçok çeşidi vardır. Ancak, genel olarak sütlü irmik tatlısı tercih edilir. Sütlü ve sütsüz irmik tatlısı arasındaki fark sadece süt eklenmesidir. Sütlü irmik tatlısı, isteğe göre borcamda, fırın tepsisinde veya kek kalıbında yapılabilir. Görünümüne önem verenler, genellikle kek kalıbında yapılan sütlü irmik tatlısını tercih ederler. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı, fırında pişirme gerektirmediği için pratik tatlılar kategorisine girer.

Kek Kalıbında Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • İsteğe göre tarçın veya ceviz
Kek Kalıbında Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir tencerenin içerisine margarin hariç diğer tatlı malzemeleri konulur ve kısık ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.

Karışım kaynamaya başladığında koyu bir kıvam alacaktır. Koyu kıvam aldığında, bir yemek kaşığı margarin eklenir ve erimesi beklenir. Bu esnada, kek kalıbının iç yüzeyini margarin ile yağlayın. Margarin eridikten sonra, karışım kek kalıbına eşit bir şekilde dökülür. Sütlü irmik tatlısını fırında pişirmeye gerek yoktur. Üzerine isteğe göre tarçın veya ceviz serpilerek soğuması için birkaç saat bekletilir. Tatlı soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni