Tahinli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Tahinli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli İrmik Helvasının Faydaları

Tahinli irmik helvası, sağlık açısından çok faydalı olan tahin ile zenginleştirilmiş bir tatlıdır. Tahin, susamın ezilmesi ile elde edilen bir besindir ve özellikle kış mevsiminde daha çok tüketilmektedir. Tahin, E, B ve A vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca kalsiyum ve demir içeriği ile kalp sağlığını korur, damar tıkanıklığını önler ve hücre yapısının bozulmasını engeller. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sayesinde enerji verir ve vücudu zinde tutar. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır ve zihinsel açıklık sağlar.

Tahinli İrmik Helvasının Tüketim Önerileri

Tahinli irmik helvası, yanında bir bardak içecek ile tüketilebilir. Bu enfes tatlıyı, kabul günleriniz için veya ailenizle birlikte keyifli akşam vakitlerinde hazırlayabilirsiniz. Sıcak tüketildiğinde daha lezzetli olan bu tatlı, arzuya göre soğuk olarak da tüketilebilir.

Tahinli İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fincan tahin
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı irmik

Tahinli İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tahinli irmik helvası yapımına şerbet hazırlığı ile başlanır. Bir su bardağı su ile bir su bardağı toz şekeri uygun büyüklükte bir tencereye alın ve ocağın üzerine yerleştirin. Şerbet kaynayana kadar bekletin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ilk sıcaklığının çıkması için bir kenarda bekletin. Şerbet dinlenirken, tatlının diğer kısmını hazırlamaya geçin.

Tereyağını ve sıvı yağı yanmaz tabanlı bir tencereye alın ve kısık ateşte eritin. Yağ eridikten sonra içerisine yarım su bardağı irmiği ekleyip karıştırın. İrmiğin rengi hafif pembeleşene kadar kavurun. İrmiğin rengi değişince tencereye cevizleri ilave edip bir dakika daha kavurun.

Kavrulan irmiğin içerisine tahin ve pekmezi ekleyin ve karıştırın. Ardından şerbeti hızlı bir şekilde irmik tenceresine dökün. Bu aşamada helvayı sürekli karıştırarak şerbetini çekmesini hızlandırın. Şerbetini çeken helvayı bir bezin arasına sarın ve beş dakika kadar bekletin. Sürenin sonunda helva tenceresinin kapağını açın ve küçük bir kasenin içini ıslatın. Tahinli irmik helvasından kasenin içine birkaç yemek kaşığı ekleyip hafifçe bastırın. Kasayı servis tabağının üzerine ters çevirip çıkarın ve üzerine tahin dökerek sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni