Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli irmik tatlısı, ister kışın dondurulmuş vişne, isterseniz yazın mevsiminde taze vişne ile hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlıdır. Üstelik oldukça kolay yapabileceğiniz tatlılardan biridir. Özellikle taze olarak tüketilirse, tatlının lezzetine varabilirsiniz. Mis gibi vişne tadıyla, sütün ve irmiğin besleyici özelliğiyle, çocuklarınız için de faydalı bir tatlı türüdür. Vişnenin mayhoş lezzeti tatlının şekerini dengelemektedir. Bu yüzden aşırıya kaçmamak şartıyla şeker hastaları bile vişneli irmik tatlısını rahatlıkla tüketebilir. Bir gece önceden tatlınızı hazırlayarak, ertesi günde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tatlıyı hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Vişneli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı vişne suyu

Üzeri İçin

  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı taze ya da dondurulmuş vişne
  • 4 çorba kaşığı Antep fıstığı

Vişneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencerede sütü, toz şekeri ve irmiği iyice karıştırın. Bu malzemeyi orta ayardaki ateşin üzerinde karıştırarak pişirmeye başlayın. Dibinin tutmaması ve topaklanma olmaması için sürekli olarak karıştırmalısınız. Koyulaşmaya başladığında içine vanilyayı ilave edin. Yaklaşık 15 dakika içinde karışım koyulaşacak ve kıvamını bulacaktır.

Pişirdiğiniz vişneli irmik tatlısını kepçeyle servis kaselerinin içine doldurun. Dekoratif cam kaseler tercih ederseniz tatlınız oldukça şık görünecektir. Ancak kaselerin üzerinde vişneli sosu koyacak kadar yer bırakmayı ihmal etmeyin. Daha sonra tatlının vişneli sosunu hazırlayacaksınız. Tatlı soğurken bunu yapabiliriz. Yine bir tencerede vişne suyunu ve vanilyalı pudingi karıştırın. Bunu orta ateşin üzerinde karıştırarak pişirmeye başlayın. Puding koyulaştığında, ocağı kapatabilirsiniz. Ancak 7-8 dakika kadar pudingi kaymaklaşmaması ve akıcı olması için, sürekli karıştırmaya devam edin.

Vişneli sos kıvamını bulduktan sonra, vişneli irmik tatlısını koyduğunuz cam kaselerin üzerine paylaştırarak koyun. Bundan sonra tatlıyı süslemeye başlayabilirsiniz. Üzerlerine önce vişneleri yerleştirin. Daha sonra Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile tatlının dekorunu tamamlayın. Arzu ederseniz vişnenin rengine uyum sağlayan taze nane yaprakları da kullanabilirsiniz. Vişneli irmik tatlısını 1-2 saat dinlendirerek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurmalı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Köfte Tarifi ve Malzemeleri