Yumurtalı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Yumurtalı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı İrmik Helvası

Yumurtalı irmik helvası, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İçerisinde bulunan yumurta, kalsiyum ve protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. İrmik helvası, zor zamanlarda bir kurtarıcı olarak düşünülse de, farklı malzemelerle çeşitlendirilebilir. Yumurtalı irmik helvası da bu çeşitlendirmelerden biridir ve özellikle bazı yörelerde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu makalede, yumurtalı irmik helvasının nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Yumurtalı İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam badem veya ceviz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 küçük fincan sıvı yağ
  • 1 fiske tuz

Yumurtalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Yumurtalı irmik helvasını hazırlamak için öncelikle yanmaz veya dibi tutmayan bir tencere alın. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirin ve içerisine tereyağı ile sıvı yağı ilave edip eritin. Erimiş olan yağın içerisine irmiği ilave edip kavurma aşamasına geçin. Bu arada irmiği sürekli karıştırarak rengi dönünceye kadar kavurmaya özen gösterin. Rengi ne kadar pembe olursa tadı da o kadar güzel olacaktır.

Ayrı bir tava alın ve içerisine iki yemek kaşığı sıvı yağ ile bademleri ilave edip kavurun. Kavrulmuş olan bademleri diğer tencerede kavrulan irmiğin içerisine alıp karıştırın. İrmiğin rengi istenilen görüntüyü vermişse kavurma işlemini bırakın ve yumurtalı karışımı hazırlamaya geçin. Bunun için de bir robotun içerisine tuz, yumurta, toz şeker ve sütü ilave edip karıştırın. Birkaç dakika bu karışıma ara vermeden karıştırın.

Hazır hale gelmiş olan sıvı karışımı irmiğin bulunduğu tencerenin içerisine yavaş ilave edin ve karıştırma işlemini de sürdürün. Helva kaynayıncaya kadar karıştırılmalı ve ocağın altı orta harlı olacak şekilde açılmalıdır. Yumurtalı irmik helvası kaynayınca helva kendini toparlayacak ve çekecektir. 1-2 dakika kadar kavurun ve ardından tencerenin kapağının arasına bir havlu kâğıt veya bez yerleştirin. Yumurtalı irmik helvasını yaklaşık 10 dakika kadar bu şekilde bekletin.

Ardından servis yapmak için küçük boy şekilli bir kâse alın ve içerisine streç film yerleştirin. Akabinde hazırlanmış olan helvadan kâseye bir iki yemek kaşığı ilave edip hafif şekilde kaşığın ters tarafı ile bastırın. Kaseyi servis yapacağınız tatlı tabağının üzerine ters çevirip çıkartın. Yumurtalı irmik helvası tatlısı servis yapmak için hazır hale gelmiştir. Arzuya göre üzerine Antep fıstığı, Hindistan cevizi, badem veya cevizle süsleyip sunum yapabilirsiniz. Arzu ederseniz dondurma veya tahin ile tatlıyı lezzetlendirebilirsiniz. Bu işlem tamamen sizin damak ve göz zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İrmik Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Basit İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sade İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kahveli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri