Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili İrmik Tatlısı

Muhallebili irmik tatlısı, hem sunumu hem de kolay yapılışı ile çalışan hanımların sıklıkla tercih ettiği bir tatlıdır. Bu tarifi denediğinizde, davet sofralarınızın baş tacı olacağına emin olabilirsiniz. Üstelik bu tatlıyı sadece yemekli davetlerinizde değil, beş çaylarında ve altın günlerinde de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Muhallebili İrmik Tatlısı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Muhallebili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muhallebiyi hazırlamak için, bir tencereye 2 yemek kaşığı irmik, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı toz şekeri koyup, tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayıp kıvama gelen muhallebiye bir paket vanilya ekleyip, ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Başka bir tencerede, iki yemek kaşığı tereyağını eritin ve bir su bardağı irmiği ekleyin. İrmiğin rengi altın sarısına dönüp, kokusu çıkana kadar kavurun. Ayrı bir tencerede, bir buçuk su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı toz şekeri kaynatarak şerbet haline getirin. Hazırladığınız şerbeti kavrulan irmiğin üzerine dökün ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Şerbeti çeken irmiği ocaktan alın.

Bir kaseye önce bir miktar irmik tatlısından koyun, üzerine de hazırladığınız muhallebiyi ekleyin. Şık bir sunum için, tatlının üzerini toz Antep fıstığı veya nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tatlıyı farklı şekillerde de sunabilirsiniz. Örneğin, tek kişilik kuplarda veya küçük bardaklarda servis edebilirsiniz. Ayrıca, muhallebinin içine farklı aromalar veya meyve parçacıkları ekleyerek tatlıya farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Tatlının üzerini çikolata sosu veya karamel ile süsleyerek de lezzetini artırabilirsiniz. Muhallebili irmik tatlısı, hem pratik yapımı hem de lezzeti ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni