Sarı irmik helvasının tarifini okuduktan sonra, bu tatlıyı yapmaya karar verdim. Malzemelerin basit ama lezzetli bir sonuç vereceÄğini düşünüyorum. Özellikle kavurma aşamasında irmiğin rengi altın sarısına dönene kadar sabırla karıştırmak beni heyecanlandırıyor. Peki, şeker ve su karışımını kaynatırken tam olarak ne kadar süre kaynatmalıyım? Ayrıca, bu helvayı dinlendirmenin lezzetine nasıl bir etkisi oluyor? Merak ettiğim birkaç püf noktasını daha öğrenmek isterim!
Sarı irmik helvasının tarifini okuduktan sonra, bu tatlıyı yapmaya karar verdim. Malzemelerin basit ama lezzetli bir sonuç vereceÄğini düşünüyorum. Özellikle kavurma aşamasında irmiğin rengi altın sarısına dönene kadar sabırla karıştırmak beni heyecanlandırıyor. Peki, şeker ve su karışımını kaynatırken tam olarak ne kadar süre kaynatmalıyım? Ayrıca, bu helvayı dinlendirmenin lezzetine nasıl bir etkisi oluyor? Merak ettiğim birkaç püf noktasını daha öğrenmek isterim!
Cevap yaz