Elmalı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Elmalı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Sütlü İrmik Tatlısı

Elmalı sütlü irmik tatlısı, süt ile yapılan irmik tatlılarına farklı bir lezzet katan, hem göze hem de damaklara hitap eden bir tatlı türüdür. Sütlü tatlılar her yaş grubundan insan tarafından sevilen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle çocuklar için sütlü tatlılar favori olmaktadır. Farklı malzemeler eklenerek yapılan sütlü tatlılar, damağınızda unutulmaz bir tat bırakacaktır. Değişik tarifler ve malzemelerle bu tür tatlılara farklı lezzetler katmak mümkündür. Elmalı sütlü irmik tatlısı da bu farklı lezzetlerden biridir. Bu tatlıyı yaparken istediğiniz diğer malzemeleri de ekleyerek yeni tatlar keşfedebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Elmalı Sütlü İrmik Tatlısının Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 11 yemek kaşığı şeker

İç Malzemesi

  • 3 adet orta boy rendelenmiş elma
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri İçin

  • 6 adet pötibör bisküvisi (robo ile çekilmiş)
  • Bir miktar çekilmiş ceviz içi

Elmalı Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle elmalar yıkanır ve rendelenir. Rendelenmiş elmalar bir tavaya konur, üzerine şeker ve tarçın eklenir ve elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada, başka bir tencereye süt, irmik ve şeker eklenir ve karıştırılır. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra su ile ıslatılmış borcam kabına muhallebinin yarısı dökülür. Üzerine hazırlanan elmalı harç dökülerek kabın içerisine yayılır. Elmalı harcın üzerine kalan muhallebi dökülür. Muhallebinin üzerine önceden karıştırılan bisküvi ve ceviz içi karışımı serpilir. Tatlı oda sıcaklığında bir süre bekletildikten sonra buzdolabına konarak soğutulur. Soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Elmalı sütlü irmik tatlısını daha da zenginleştirmek için üzerine fındık, fıstık veya Hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlının daha sağlıklı bir versiyonunu yapmak isterseniz, beyaz şeker yerine bal veya pekmez kullanabilirsiniz. Tatlıyı servis etmeden önce üzerine bir miktar tarçın serpip, taze nane yaprakları ile süsleyerek görselliğini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni