İrmik Kesmesi Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

İrmik Kesmesi Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Kesmesi Tatlısı

İrmik kesmesi, harika ve hafif bir tatlıdır. Akşam çayları yanında ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok özel bir tatlıdır. İrmik kesmesi tatlısını aynı zamanda yaz aylarında dondurma ile servis yapabilirsiniz. Enerji verir ve oldukça besleyici bir tatlıdır. İrmik tatlısı içerisinde vitamin, mineral, kalsiyum ve bol miktarda karbonhidrat bulunmaktadır. İrmikte bulunan lifler sayesinde besleyici özelliği bulunmaktadir. İrmik kesmesi tatlısını evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. İrmik kesmesi tatlısını çocuklar büyük bir iştahla yemektedirler. Çocuklar hem bilindik bir şeyler yiyecek hem de ne olduğunu bilmediğimiz, içerisinde hangi maddelerin bulunduğu hakkında fikir sahibi olmadığımız hazır yiyeceklerden uzak duracaklardır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların gelişimi için çok faydalı olan irmik, aynı zamanda kas gelişimi ve bağışıklık sistemi için de çok faydalıdır. Şimdi irmik kesmesi tatlısı için gerekli malzemelere bir göz atalım:

İrmik Kesmesi Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2,5 veya 3 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı irmik

İrmik Kesmesi Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce tatlı yapımına şerbeti yaparak başlayalım. Bu şerbetin yapımı diğer şerbetlerden farklıdır. Ocakta kaynatmadan, kaynamış suyun içerisine şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Daha sonra bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra unu eleyerek malzemelerin üzerine ilave edin. 3 bardak un ilave ettikten sonra güzelce tekrar yoğurun. Diğer taraftan fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapın. Hamurun kulak memesi kıvamında bir hamur olması gerekmektedir. Diğer taraftan büyük boy borcamı yağlayın. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın, daha sonra geniş bir tabağa döktüğünüz irmiğe bulayın. Hamurun her tarafının eşit miktarda irmiğe bulanması gerekmektedir. Daha sonra yağlanan borcama tüm yaptığınız hamurları sıralayın. 180 derece ön ısıtma yaptığınız fırına tatlıları koyarak çok kızarmadan üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Tatlı sıcakken, soğuk olan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatıp sıcak fırına tekrar yerleştirin ve 4-5 dakika fırın içerisinde tatlıyı bekletin. Bu durum şerbetinin daha güzel çekmesini sağlaması içindir. Tüm sevdikleriniz ile ve ailenizle birlikte bu nefis, harika lezzetli irmik kesmesi tatlısını afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Not: Eğer borcam üzerine kapağınız yoksa, üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp üzerine delikler açarak fırın içerisine yerleştirebilirsiniz. Böylece tatlı şerbetini daha güzel çekecektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmik Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Kavurması Tarifi ve Malzemeleri