İrmik helvası yapmayı düşündüğümde, ilk aklıma gelen şeyler arasında malzemelerin ne kadar önemli olduğu geliyor. Özellikle kaliteli irmik kullanmanın helvanın tadını ne kadar etkileyebileceği hakkında bir deneyimim var. Sizce de irmik helvasının üzerine eklenen çam fıstığı ya da badem gibi malzemeler, lezzeti zenginleştiriyor mu? Ayrıca, irmik helvasının sıcak servis edilmesinin tadı üzerindeki etkisini merak ediyorum. Sıcak şerbet döküldüğünde helvanın dokusu nasıl değişiyor? Bu konuda bir fikriniz var mı?
İrmik helvası yapmayı düşündüğümde, ilk aklıma gelen şeyler arasında malzemelerin ne kadar önemli olduğu geliyor. Özellikle kaliteli irmik kullanmanın helvanın tadını ne kadar etkileyebileceği hakkında bir deneyimim var. Sizce de irmik helvasının üzerine eklenen çam fıstığı ya da badem gibi malzemeler, lezzeti zenginleştiriyor mu? Ayrıca, irmik helvasının sıcak servis edilmesinin tadı üzerindeki etkisini merak ediyorum. Sıcak şerbet döküldüğünde helvanın dokusu nasıl değişiyor? Bu konuda bir fikriniz var mı?
Cevap yaz