Sürekli tatlı yapmayı seven biri olarak, sütlü irmik helvasının tarifini okuduktan sonra birkaç noktayı merak ettim. İrmik kavrulurken ne kadar süre bekletmek gerektiğini tam olarak bilemiyorum. Acaba pembeleşmesi için ne kadar süre kavrulmalı? Ayrıca sütü eklerken topaklanmaması için ne kadar dikkat etmemiz gerekiyor? Soğuk süt kullanmanın olumsuz etkilerini daha önce yaşamıştım. Son olarak, şeker miktarını damak tadına göre ayarlamak mümkün mü, yoksa belirli bir ölçüde mi kalmak gerekiyor? Bu noktalar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim!
Sürekli tatlı yapmayı seven biri olarak, sütlü irmik helvasının tarifini okuduktan sonra birkaç noktayı merak ettim. İrmik kavrulurken ne kadar süre bekletmek gerektiğini tam olarak bilemiyorum. Acaba pembeleşmesi için ne kadar süre kavrulmalı? Ayrıca sütü eklerken topaklanmaması için ne kadar dikkat etmemiz gerekiyor? Soğuk süt kullanmanın olumsuz etkilerini daha önce yaşamıştım. Son olarak, şeker miktarını damak tadına göre ayarlamak mümkün mü, yoksa belirli bir ölçüde mi kalmak gerekiyor? Bu noktalar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim!
Cevap yaz