Sütlü İrmik Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sütlü İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü irmik, denilince akla iki lezzet gelmektedir. Bunlardan bir tanesi sütlü irmik tatlısı diğeri ise sütlü irmik helvasıdır. İrmik çok besleyici bir besin maddesidir. Bu nedenle tatlılarda ve kolay köfte tariflerin içerisinde mutlaka irmik kullanmaya özen gösterin. İrmik ile hazırlanacak her tarif bebekler ve çocuklar için çok faydalıdır. Bu nedenle anne olan bayanların irmik kullanımına daha fazla hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Sütlü tatlıları yaparken kullanacağınız sütün günlük süt ya da bulmanız mümkünse doğal süt olmasına önem verirseniz tatlınız daha lezzetli olur. Sütlü irmik tatlısını tepsiye yapabileceğiniz gibi biraz daha akışkan yaparak kuplarda da servis edebilirsiniz.

Sütlü irmik için gerekli malzemeler
  • 1 litre soğuk doğal süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Sosu için
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet hazır çikolata sosu
  • 80 gr. Bitter çikolata
Sütlü İrmik Nasıl Yapılır?

Sütlü irmik tatlısının yapılışı çok basittir. Küçük bir tencerenin içerisine soğuk süt, irmik ve şekeri boşaltın. Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Sütlü irmiğin muhallebisini pişirirken sürekli olarak karıştırmanız gerekmektedir. Aksi halde irmik topaklaşır ve tatlının dibine oturur. Sütlü irmik koyu bir hal alana kadar karıştırın. Sütlü irmik tam kaynamaya başladığında tencerenin altını kapatın. İçerisine vanilyayı da boşaltıp karıştırın. Daha sonra kuplara ya da evinizdeki kaselerin içerisine pişen irmikli muhallebiyi paylaştırın ve bir kenara alın.

Çikolatalı sosu hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine soğuk süt ile çikolata sosunu boşaltın. Karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra içerisine çikolatayı atıp erimesini sağlayın. Daha sonra sütlü irmik kaselerinin üzerine paylaştırın. İşte bu kadar basit. Sütlü irmik tatlısı hazır. Sütlü irmik tatlısını arzu ederseniz borcama dökerek de yapabilirsiniz. Fakat bu şekilde yapmak istediğinizde irmik miktarını yaklaşık 2 yemek kaşığı daha arttırın. Bu şekilde daha koyu bir hal alacağından hem çatal ile daha kolay yenilir hem de kesilip servis yapılması çok zahmetli olmaz. Sütlü irmik tatlısını ikram ederken üzerine file badem ya da toz Antep fıstığı dökmeyi ihmal etmeyin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kaime

23 Nisan 2024 Salı

İrmik tatlısını sütlü olarak yaptım ama garip bir koku vardı. Sanırım sütten kaynaklı ama her sütle yapılan irmik tatlısında bu koku var mıdır yoksa kullandığım süt ile alakalı bir koku mu aldım ben?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, irmik tatlısında genellikle garip bir koku olmamalıdır. Bu durum, kullandığınız sütün tazeliğiyle ilgili olabilir. Süt bozulmuş veya son kullanma tarihi geçmiş olabilir. Ayrıca, sütün kaynaması sırasında yanmamış olmasına dikkat edin. Bir dahaki sefere farklı bir marka veya taze süt kullanmayı deneyebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu İrmik Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Topları Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Petibörlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri