Kupta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kupta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kupta İrmik Tatlısı

Kupta irmik tatlısı, sunum açısından farklı kaplar kullanılarak hem görsel hem de tat açısından zenginleştirilen bir tatlıdır. Oldukça basit malzemelerle hazırlanan bu tatlı, besleyici ve hafif olması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen bu tatlı, görselliğe önem veren ev hanımları tarafından farklı şekillerde ve kalıplarda hazırlanarak sunulmaktadır. Bu sayede, hem göz alıcı hem de lezzetli bir sonuç elde edilir.

Kupta İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 damla vanilya aroması veya 1 paket vanilya
  • 1 paket burçak bisküvi

Kupta İrmik Tatlısını Süslemek İçin

  • Mevsimine göre taze çilek
  • Hindistan cevizi
  • Dövülmüş ceviz içi

Kupta İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir tencereyi ocağın üzerine alın ve içine sütü, şekeri ve irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. İrmikli muhallebi kaynadıktan sonra, margarini ve vanilya aromasını ekleyin ve çırpma teli yardımıyla hızla karıştırın. Ocağın altını kapatın ve bisküvileri rondodan geçirin. İrmik tatlısını koyacağınız kupları ıslatın ve hazırladığınız muhallebiyi göz kararıyla içine dökün. Daha sonra rondodan geçirdiğiniz bisküvileri üzerine serpin. Yeniden üzerine irmik tatlısından ilave ederek kısa bir süre kenara kaldırın. İrmikli tatlı ılıdıktan sonra, donması için buzdolabına kaldırın. Hazır olan tatlının üzerine isteğe göre Hindistan cevizi, ceviz içi ve taze çilekleri ekleyerek servise hazırlayın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni