Antakya usulü peynirli irmik helvasını yapmayı düşünürken, hangi malzemeleri kullanmam gerektiği konusunda biraz kararsız kaldım. Özellikle peynir seçeneği olarak tuzsuz beyaz peynir dışında lor peyniri veya keçi peyniri de kullanabileceğimi öğrenmek beni çok heyecanlandırdı. Ayrıca, tatlılığı arttırmak için şeker miktarını damak zevkime göre ayarlayabilmek, bu tarifi daha da cazip hale getiriyor. Helvayı hazırlarken irmiği kavurmanın ne kadar önemli olduğunu anlamıştım. Peki, bu adımları izleyerek yaptığım helvayı, dinlendirdikten sonra en iyi nasıl sunabilirim? Üzerine ceviz ve tarçın eklemek dışında başka önerileriniz var mı?
Antakya usulü peynirli irmik helvasını yapmayı düşünürken, hangi malzemeleri kullanmam gerektiği konusunda biraz kararsız kaldım. Özellikle peynir seçeneği olarak tuzsuz beyaz peynir dışında lor peyniri veya keçi peyniri de kullanabileceğimi öğrenmek beni çok heyecanlandırdı. Ayrıca, tatlılığı arttırmak için şeker miktarını damak zevkime göre ayarlayabilmek, bu tarifi daha da cazip hale getiriyor. Helvayı hazırlarken irmiği kavurmanın ne kadar önemli olduğunu anlamıştım. Peki, bu adımları izleyerek yaptığım helvayı, dinlendirdikten sonra en iyi nasıl sunabilirim? Üzerine ceviz ve tarçın eklemek dışında başka önerileriniz var mı?
Cevap yaz