İrmik helvası tarifini görünce aklıma hemen özel günlerde nasıl harika bir tatlı olduğunu geldi. Malzemeler oldukça basit ama sonuç gerçekten etkileyici. Tereyağı veya margarinle kavrulmuş irmiğin kokusu bile insanı mest ediyor. Özellikle çam fıstığı veya ceviz eklemek, o klasik lezzeti daha da güzel hale getiriyor. Sıcak su ve süt karışımını eklerken dikkat etmek lazım, buharın çıkması biraz tehlikeli olabilir. Ama sonuçta ortaya çıkan helva, hem görünümüyle hem de tadıyla misafirleri kesinlikle etkileyecektir. Dinlendirme aşaması da çok önemli, lezzetinin artmasını sağlıyor. Yanında kaymak veya dondurma ile sunulursa, tadına doyum olmaz! Siz de denediniz mi, nasıl oldu?
İrmik helvası tarifini görünce aklıma hemen özel günlerde nasıl harika bir tatlı olduğunu geldi. Malzemeler oldukça basit ama sonuç gerçekten etkileyici. Tereyağı veya margarinle kavrulmuş irmiğin kokusu bile insanı mest ediyor. Özellikle çam fıstığı veya ceviz eklemek, o klasik lezzeti daha da güzel hale getiriyor. Sıcak su ve süt karışımını eklerken dikkat etmek lazım, buharın çıkması biraz tehlikeli olabilir. Ama sonuçta ortaya çıkan helva, hem görünümüyle hem de tadıyla misafirleri kesinlikle etkileyecektir. Dinlendirme aşaması da çok önemli, lezzetinin artmasını sağlıyor. Yanında kaymak veya dondurma ile sunulursa, tadına doyum olmaz! Siz de denediniz mi, nasıl oldu?
Cevap yaz