Sürekli tatlı yaparken ölçülerin ne kadar önemli olduğunu deneyimleyen biri olarak, sütün ve irmiğin oranlarının helvanın dokusunu ve lezzetini nasıl etkilediğini birebir yaşadım. Özellikle süt miktarıyla irmik oranını dengede tutmak, mükemmel bir kıvam elde etmek için kritik. Peki, sizce de doğru ölçülerle yapılan bir tatlının tadı, yanlış ölçülerle yapılan bir tatlıya göre daha mı farklı olur? Ayrıca, vanilya ve kuruyemiş gibi isteğe bağlı malzemelerin eklenmesi, helvaya ne kadar zenginlik katıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Sürekli tatlı yaparken ölçülerin ne kadar önemli olduğunu deneyimleyen biri olarak, sütün ve irmiğin oranlarının helvanın dokusunu ve lezzetini nasıl etkilediğini birebir yaşadım. Özellikle süt miktarıyla irmik oranını dengede tutmak, mükemmel bir kıvam elde etmek için kritik. Peki, sizce de doğru ölçülerle yapılan bir tatlının tadı, yanlış ölçülerle yapılan bir tatlıya göre daha mı farklı olur? Ayrıca, vanilya ve kuruyemiş gibi isteğe bağlı malzemelerin eklenmesi, helvaya ne kadar zenginlik katıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz