Bir kilo irmik helvası yapmayı düşündüğümde, malzemelerin tam olarak ne kadar gerektiğini ve hangi adımları takip etmem gerektiğini merak ediyorum. Tereyağını erittikten sonra irmiği kavurmak oldukça dikkat gerektiren bir aşama değil mi? İrmik yanmadan kavrulursa tat değişir mi? Ayrıca, şeker ve suyu ekledikten sonra karışımın kaynaması için ne kadar beklemeliyim? Vanilin ve çam fıstığını ekleme aşamasında dikkat edilmesi gereken başka bir husus var mı? Son olarak, irmik helvasının soğuk ya da oda sıcaklığında servis edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bir kilo irmik helvası yapmayı düşündüğümde, malzemelerin tam olarak ne kadar gerektiğini ve hangi adımları takip etmem gerektiğini merak ediyorum. Tereyağını erittikten sonra irmiği kavurmak oldukça dikkat gerektiren bir aşama değil mi? İrmik yanmadan kavrulursa tat değişir mi? Ayrıca, şeker ve suyu ekledikten sonra karışımın kaynaması için ne kadar beklemeliyim? Vanilin ve çam fıstığını ekleme aşamasında dikkat edilmesi gereken başka bir husus var mı? Son olarak, irmik helvasının soğuk ya da oda sıcaklığında servis edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz