Ballı irmik helvası yaparken en çok hangi aşamada dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz? Özellikle irmiği kavurma süreci, lezzet açısından ne kadar önemli olabilir? Ben de ilk denememde irmiği fazla kavurup yanık bir tat elde etmiştim, o yüzden bu aşamayı merak ediyorum. Ayrıca, balın eklenmesiyle tatlılık seviyesinin artması hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendi tercihinize göre bal miktarını ayarlamak, tatlıyı kişiselleştirmenin harika bir yolu olabilir mi?
Ballı irmik helvası yaparken en çok hangi aşamada dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz? Özellikle irmiği kavurma süreci, lezzet açısından ne kadar önemli olabilir? Ben de ilk denememde irmiği fazla kavurup yanık bir tat elde etmiştim, o yüzden bu aşamayı merak ediyorum. Ayrıca, balın eklenmesiyle tatlılık seviyesinin artması hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendi tercihinize göre bal miktarını ayarlamak, tatlıyı kişiselleştirmenin harika bir yolu olabilir mi?
Cevap yaz