Kurabiyeleri yaparken irmik kullanmanın gerçekten özgün bir tat kattığını düşünüyorum. Malzemeler arasında ceviz veya fındık eklemek, kurabiyelerin hem lezzetini hem de dokusunu zenginleştiriyor mu? Ayrıca hamurun kıvamı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yumuşak ve şekil verilebilir olması gerçekten önemli. Pişirme süresi fırına göre değişebiliyor, bu yüzden ilk denemelerde dikkat etmekte fayda var. Fırından çıkan kurabiyeleri hemen almamanın da lezzet açısından bir etkisi var mı? Ekstra olarak kakao ekleyerek çikolatalı irmikli kurabiyeler yapmayı hiç denediniz mi?
Kurabiyeleri yaparken irmik kullanmanın gerçekten özgün bir tat kattığını düşünüyorum. Malzemeler arasında ceviz veya fındık eklemek, kurabiyelerin hem lezzetini hem de dokusunu zenginleştiriyor mu? Ayrıca hamurun kıvamı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yumuşak ve şekil verilebilir olması gerçekten önemli. Pişirme süresi fırına göre değişebiliyor, bu yüzden ilk denemelerde dikkat etmekte fayda var. Fırından çıkan kurabiyeleri hemen almamanın da lezzet açısından bir etkisi var mı? Ekstra olarak kakao ekleyerek çikolatalı irmikli kurabiyeler yapmayı hiç denediniz mi?
Cevap yaz