İrmik helvasının kuru olması gerçekten can sıkıcı bir durum. Malzeme oranlarının yanlış ayarlanması ya da pişirme süresinin fazla olması gibi faktörler helvanın kıvamını etkileyebiliyor. Kendi deneyimlerime dayanarak, yeterli yağ kullanmamak da helvanın kurumasına neden olmuştu. Sıvı eklemenin ve yağı artırmanın iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Özellikle şeker şerbeti ekleyerek hem lezzeti artırmak hem de nemlendirmek gerçekten işe yarayabiliyor. Fırında hafifçe kızartmak da güzel bir fikir, helvanın üstü gevrekleşirken içi nemli kalabiliyor. Denemek gerek!
İrmik helvasının kuru olması gerçekten can sıkıcı bir durum. Malzeme oranlarının yanlış ayarlanması ya da pişirme süresinin fazla olması gibi faktörler helvanın kıvamını etkileyebiliyor. Kendi deneyimlerime dayanarak, yeterli yağ kullanmamak da helvanın kurumasına neden olmuştu. Sıvı eklemenin ve yağı artırmanın iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Özellikle şeker şerbeti ekleyerek hem lezzeti artırmak hem de nemlendirmek gerçekten işe yarayabiliyor. Fırında hafifçe kızartmak da güzel bir fikir, helvanın üstü gevrekleşirken içi nemli kalabiliyor. Denemek gerek!
Cevap yaz