Mavi haşhaşlı irmik tatlısını duydum, gerçekten merak ettim. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan bu tatlının hem görselliği hem de lezzeti ile dikkat çektiği söyleniyor. İrmik ve mavi haşhaşın birleşimiyle oluşan bu tatlının tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktaları var mı? Özellikle mavi haşhaşın taze olması gerektiği belirtiliyor, bu konuda nasıl bir yol izlemek gerektiği hakkında bilgi verebilir misin? Ayrıca, tatlının sunumu için hindistancevizi veya ceviz içi kullanılması önerilmiş, bu süslemeler nasıl bir lezzet katıyor? Merak ettiklerimi öğrenmeyi çok isterim!
Mavi haşhaşlı irmik tatlısını duydum, gerçekten merak ettim. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan bu tatlının hem görselliği hem de lezzeti ile dikkat çektiği söyleniyor. İrmik ve mavi haşhaşın birleşimiyle oluşan bu tatlının tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktaları var mı? Özellikle mavi haşhaşın taze olması gerektiği belirtiliyor, bu konuda nasıl bir yol izlemek gerektiği hakkında bilgi verebilir misin? Ayrıca, tatlının sunumu için hindistancevizi veya ceviz içi kullanılması önerilmiş, bu süslemeler nasıl bir lezzet katıyor? Merak ettiklerimi öğrenmeyi çok isterim!
Cevap yaz