Sütsüz irmik helvası yapmayı denemek istiyorum ama bazı aşamalar hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Özellikle irmiği kavururken dikkat etmem gereken noktalar neler? Renginin altın sarısına dönmesini nasıl anlayabilirim? Ayrıca, şeker ve su karışımını ekledikten sonra kaynaması ne kadar sürmeli? Dinlendirme aşamasında helvanın kıvamı nasıl olmalı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!
Sütsüz irmik helvası yapmayı denemek istiyorum ama bazı aşamalar hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Özellikle irmiği kavururken dikkat etmem gereken noktalar neler? Renginin altın sarısına dönmesini nasıl anlayabilirim? Ayrıca, şeker ve su karışımını ekledikten sonra kaynaması ne kadar sürmeli? Dinlendirme aşamasında helvanın kıvamı nasıl olmalı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!
Cevap yaz